Verbeteren facilitaire processen.

VLC kan op elk moment instappen om u te ondersteunen met uw facilitaire vraagstukken. Stappen wij halverwege in dan maken wij door middel van een quickscan een duidelijk beeld van de situatie. Vanuit hier kunnen we samen verder gaan om uw facilitaire processen efficiënter in te richten en te optimaliseren.

Contractmanagement.

Bij de levering van diensten zorgen onze consultants met ruime vak ervaring ervoor dat gedurende de looptijd van het contract het aangebodene wordt verwezenlijkt. De beleving, die u voor ogen stelde, wordt nagekomen zonder contractwijzigingen. Opzegtermijnen en levensduur (van leveringen) worden scherp in de gaten gehouden.

Daarnaast kunnen wij het gehele contractmanagement van u overnemen. Binnen het door u vastgestelde budget verzorgen wij de gehele communicatie tussen u en de partij van de aangeboden dienst of levering. U kunt zich nu richten op uw core business en u hoeft geen extra personeel/ uren in te zetten. Onze specialisten vertegenwoordigen uw organisatie zonder dat u daar omkijken naar heeft.

Door vooruit te kijken zorgen wij voor een onbezorgde facilitaire toekomst.

Hulp bij contractmanagement

Kwaliteitsmanagement.

VLC vindt het belangrijk dat onze consultants gerichte vakervaring hebben. Zo spreken wij de taal van de leveranciers, gezien onze achtergronden.

De kwaliteitsmetingen worden helder en objectief uitgevoerd. Door gebruik te maken van diverse hoogwaardige kwaliteitsmeetsystemen (VSR, NEN2075 en HACCP-normen) verzorgen onze consultants zorgvuldige inspectierondes. Daarnaast meten wij de kwaliteit op beleving en voeren wij jaarlijks een leveranciersbeoordeling uit.
Onze vak ervaren consultants inspecteren de volgende diensten:

  • Beveiliging
  • Catering en (warme) automaten
  • Groenvoorzieningen
  • Schoonmaak

Na elke kwaliteitsronde ontvangt u een overzichtelijke kwaliteitsrapportages over de aan u geleverde dienst(en). Deze bespreken wij met u en de leverancier, omdat wij ook verbeterpunten vastleggen, waarborgen wij het kwaliteitsniveau. Door het regelmatig uitvoeren van kwaliteitsmetingen kunnen wij de trends goed signaleren en indien noodzakelijk voortijdig bijsturen zodat het gewenste niveau behaald blijft.

Kwaliteitsmanagement nodig

Opleiding.

Door ontwikkeling verbeteren van kwaliteit en niveau. VLC is groot voorstander van het opleiden van personeel. Zo vragen wij altijd bij de levering van diensten in hoeverre het personeel dat wordt ingezet geschoold is.

Werkt u met eigen medewerkers voor de diverse facilitaire diensten? En hoeft u uw facilitaire diensten hierdoor niet aan te besteden? Ook dan staan wij u graag bij. Door middel van scholing en het herzien van werkprogramma’s/ inkoopprogramma’s kunnen wij een efficiëntie slag voor u realiseren.